Zoek
Sluit dit zoekvak.
Energieverspilling op scholen, vaker regel dan uitzondering. Waarom dat zo is?facilityEnergieverspilling op scholen, vaker regel dan uitzondering. Waarom dat zo is?

Energieverspilling op scholen, vaker regel dan uitzondering. Waarom dat zo is?

Energieverspilling op scholen, vaker regel dan uitzondering. Waarom dat zo is?

Eén jaar bestaat uit 365 dagen, een schooljaar gemiddeld slechts uit 200 dagen. Tijdens deze NIET lesdagen wordt er vaak gestookt alsof het normale lesdagen zijn. Met de opkomst van een 4 daagse lesweek zal het aantal lesdagen nog verder dalen.

Menselijk gedrag is één van de voornaamste oorzaken. Omdat bij binnenkomst in een lokaal op een koude dag de radiatorknop omhoog gedraaid echter bij einde lesdag niet omlaag. Nog erger regelmatig constateren we, dat een raam open wordt gezet, terwijl de radiatorknop op standje 5 blijft staan. Zonde, Zonde..

Verveling

Kinderen draaien tijdens de les een radiatorknop omhoog, maar zetten deze niet terug in de oorspronkelijke stand.

Onnodig stoken

Een heel schoolgebouw wordt gestookt, terwijl er lang niet altijd les wordt gegeven in alle lokalen.

Oude radiatorknoppen

Men maakt gebruikt van tradionele- en/of thermische radiatorknoppen. Deze knoppen zijn niet of slecht af te stemmen op een bepaalde vaste temperatuur. Waardoor er meer gas wordt verbruikt dan noodzakelijk.

Hoe lost Let Things Talk deze problemen op?

Met het LTT Facility platform en de LTT Airhubs verzorgen wij centraal de naregeling van radiatorknoppen in één school of meerdere scholen. Op basis van een weekagenda en een jaaragenda zorgen wij ervoor, dat de radiatoren alleen vragen tijdens lesdagen en niet in buiten de lestijden en vakanties.

Stoken op basis van aanwezigheid in een ruimte

Met behulp van een aanwezigheidssensor kunnen wij automatisch de slimme radiatorknoppen omlaag of omhoog zetten. Zodat er niet onnodig wordt gestook in een lokaal.

Kinderslot

Met behulp van een kinderslot zorgen wij ervoor, dat de temperatuur op de radiatorknop niet gewijzigd kan worden door de leerlingen.

Beperken van regeling in kantoren

In de kantoren zorgen wij ervoor dat er alleen geschakeld kan worden tussen 15 en 25 graden. Vervolgens regelen wij de temperatuur automatisch terug op basis van een agenda en/of bezetting.

Efficiëntere stooklijn

Slimme thermostaten hebben een veel efficiëntere stooklijn, dan traditionele- en thermische radiatorknoppen. Wij kunnen dit aantoonbaar maken door, gedurende een periode de warmteafgifte te meten van de aanvoer en de retour van de radiatoren.

Ook besparen op elektriciteitsverbruik

Let Things Talk kan ook geautomatiseerd printers, smartboard, koffiemachines en andere elektrisch apparatuur voor u aan- en uitzetten. Zodat ook deze apparaten niet meer onnodig stroom verbruiken.

Veel scholen gingen u al voor.

Wilt uw school ook starten met het besparen op energieverbruik. Neem dan contact met ons op.eFacility

          © 2024 · Let Things Talk B.V.  –  Ampérelaan 3, 9207 AM, Drachten  –  Tel.: 0031-512 208000