Search
Close this search box.
Is het binnenklimaat in uw bedrijf gezond?facilityIs het binnenklimaat in uw bedrijf gezond?

Is het binnenklimaat in uw bedrijf gezond?

Het binnenklimaat is alles bepalend hoe wij ons op het werk, in school en thuis voelen. Ben je op kantoor dan functioneer je optimaal als wat je inademt vrij  schadelijk stoffen. Dat zijn bijvoorbeeld fijnstof, allergenen, virussen, schimmels of ander vuil. Zijn er klachten die leiden tot prestatievermindering dan is het meten en in kaart brengen van het klimaat binnen van groot belang. Let Things Talk (LTT) meet met de LTT Airhub alle omgevingsfactoren die ten grondslag liggen aan klachten van leerlingen of werknemers.

Op de vraag waarom Let Things Talk continu het binnenklimaat en bezetting meten, heeft directeur Edwin Muller een duidelijk antwoord. “Een goed binnenklimaat verlaagd ziekteverzuim, verbetert de prestaties en verhoogd het gevoel van comfort. Daarnaast kunnen wij u laten besparen op uw energiekosten met slimme thermostaatknoppen, stekkers en verlichting met het LTT platform.”

Binnenklimaat

Het in kaart brengen van een slecht binnenklimaat hangt af van een groot aantal factoren. Naast de luchtstroming, het Co2 gehalte zijn ook de luchtvochtigheid, de temperatuur, het licht en geluid van belang om te meten. “We meten deze dingen in elke afzonderlijke werkruimte over een langere periode”, legt Edwin Muller de werkwijze van Let Things Talk uit. Met behulp van de online dashboards van LTT facility platform is het heel eenvoudig om vast te stellen, waar de problemen in uw gebouwen ontstaan. Zo wordt het verbeteren van het binnenklimaat een stuk eenvoudiger.

Privacy

Al voordat de privacywet (AVG) in werken trad, besloot LTT om metingen en registraties niet met camera’s te doen. “Daar hebben we van begin af aan bewust voor gekozen. De data die wij verzamelen is niet gepersonaliseerd en alleen in te zien door de opdrachtgever.” Zo kan een opdrachtgever een melding krijgen wanneer er een ongezond binnenklimaat ontstaat en kan desgewenst ingrijpen. Doordat wij de bezetting meten met infrarood en niet met camera’s of WiFi-signalen, garandeert de oplossing van LTT de privacy van mensen in het gebouw. Zo kan een bedrijf op basis van de gegevens aan de slag gaan en investeren in een gezondere omgeving”, garandeert Edwin Muller de privacy van werknemers. 

Verduurzaam check

Wilt u ook de luchtkwaliteit binnen uw gebouwen verbeteren zodat uw medewerkers en leerlingen gezond kunnen werken? Doe dan direct de LTT verduurzaam check en bereken uw terugverdientijd.

Bent u geïnteresseerd in oplossingen van Let Things Talk? Wilt u een gratis starterskit, een demo of een (online) presentatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op