Bezettingsgraad meten

Uw bezettingsgraad in beeld

Vastgoed is een belangrijke kostenpost voor bijna alle bedrijven. Het is van vitaal belang om beslissingen over vastgoed onderbouwd te kunnen nemen. Met de huidige verschuiving naar meer thuiswerken, is dit een steeds relevanter onderwerp voor veel managementteams.

Door de beweging van mensen binnen een gebouw te meten, leert u begrijpen hoe intensief individuele ruimtes en faciliteiten worden gebruikt. Zo kunt u giswerk uit belangrijke zakelijke beslissingen halen.

Bezetting Gebouw west
Bezetting vergaderkamer
Bezetting kantine
Verblijfsduur zone A

Beslis: op feiten

Zo geven wij actueel- en historisch inzicht in de bezetting van het aantal personen, de lengte van de individuele personen en de verblijfsduur in door u bepaalde gebouwen, ruimtes en zones.

Het is essentieel dat u inzicht heeft in hoe individuele ruimtes worden gebruikt. Op basis van deze informatie kunt u beslissingen nemen over uw vastgoed. Optimaliseer uw vastgoed, door het aantal werk- en vergaderplekken aan te passen aan de behoefte. Verbeter de inrichting van uw gebouwen. Stem de personeelsplanning af op het aantal bezoekers. Bespaar met slimmer schoonmaken.

Dashboard per ruimte
Grip op uw personeelsplanning

Grip op uw
personeelskosten

Personeelskosten zijn voor de meeste bedrijven de grootste kostenpost. Door efficiënt te meten hoeveel bezoekers in uw winkel, horecagelegenheid of hotel komen, kunt u uw personeelsplanning aanpassen aan de daadwerkelijke behoefte.

Met het LTT platform kunnen wij met behulp van machine learning nauwkeurig voor u voorspellen hoeveel personen de volgende dagen/week een ruimte of winkel zullen bezoeken.

Grip op de bezetting

De oplossing voor het tellen van mensen in uw ruimtes en het bewaken van uw bezoekerslimiet in bijvoorbeeld winkels, horeca, sportscholen en hotels, ten behoeve van social distancing. Door het geven van real-time informatie via verlichting of een scherm (of beide) aan de hand van het beproefde ‘stoplichtmodel’. Zo krijgen uw bezoekers snel eenduidige informatie of ze een ruimte wel of niet mogen betreden.

De bezettingsgegevens kunnen worden gedownload voor het bijhouden van gegevens, audits en naleving.

De bezetting van uw ruimtes

Grip op schoonmaak kosten

Het bepalen van een schoonmaakplan wordt meestal gedaan op basis van ervaringcijfers. Echter bij de meeste organisaties worden ruimtes sterk willekeurig gebruikt en daardoor sluit het schoonmaakplan vaak niet aan op de werkelijkheid.

Hierdoor heeft u te hoge kosten voor schoonmaak en heeft u te maken met onhygiënische ruimtes door intensief gebruik. In veel gevallen de toiletgroepen en de vergaderzalen.

Door continue de bezetting te monitoren kunnen wij nauwkeurig bepalen wanneer welke ruimtes een schoonmaakbeurt nodig hebben. Bovendien voorkomt u daarmee, dat kostbare tijd en geld verloren gaat door onnodig schoonmaken.

Faciliteiten zo efficiënt mogelijk runnen
Installatie bezetting sensor

Eenvoudige installatie

De bezetting sensoren worden discreet aan het plafond gemonteerd en tellen anoniem mensen die in- en uit uw ruimtes gaan.

Bezettingsgegevens worden verzameld in het LTT platform in de cloud, die analyse, rapportage, export en integratie met 3rd Party systemen biedt.

Deze sensor is 100% privacyproof en voldoet aan aan de Nederlandse Privacy wetgeving. (AVG) en werkt op basis van infrarood.

Dashboard met actuele en historische gegevens

Uw ruimtes in beeld

Raadpleeg 24/7 de actuele status van uw binnenklimaat en de bezetting van uw al individuele ruimtes.

Krijg inzicht door historische analyse. Wij bewaren de gegevens over het binnenklimaat en uw bezetting tot wel 5 jaar. U kunt elke gewenste periode selecteren, waarover u de historie wilt inzien.

Alarmering, 3rd Party integratie, exporteren, dashboards op maat en nog veel meer, het is allemaal mogelijk met de LTT Dashboards.

LTT Dashboards_binnenklimaat

Wat onze klanten vertellen

"Met de bezettingsensor bieden wij een veilige shopervaring voor onze klanten en hebben wij onze personeelsbezetting zeer nauwkeurig kunnen optimaliseren."

Autocentrum Schaap
Cor Schaap - Algemeen directeur

"De winst is dat de volledige luchtkwaliteit over een langere periode gemeten hebben. Daarmee hebben wij objectief inzicht gekregen in de totale luchtkwaliteit. Daarmee hebben wij handvatten gekregen om het binnenklimaat te verbeteren."

Stichting Quadraten – Primair onderwijs
Jan van der Veen

"Door de LTT Dashboards kregen wij tal van nieuwe inzichten en praktische tips van Let Things Talk om een gezondere werkomgeving te bieden aan onze medewerkers. Tevens zijn wij in staat geweest om flink op onze energiekosten te besparen."

Vegro
Marlies Langelaan
Go Top