Zoeken
Sluit dit zoekvak.
‘Ook de zorg in het Noorden zal struikelen als we innovaties niet stapelen’Algemeendigitale zorg‘Ook de zorg in het Noorden zal struikelen als we innovaties niet stapelen’

‘Ook de zorg in het Noorden zal struikelen als we innovaties niet stapelen’

„Bestuurders let op”, zegt Jarno, directeur zorg van LTT. „Het is geen 5 over 12, maar half één. De zorg in het Noorden van Nederland dreigt te struikelen als er niet snel innovaties worden doorgevoerd. De ouderenzorg heeft vorige week alarm geslagen tijdens de landelijke actiedag; op hetzelfde moment dat twee grote accountantskantoren aangaven dat ‘onweersbuien over de zorgsector trekken’ en faillissementen in de ouderenzorg niet zijn uit te sluiten. De oorzaken liggen in o.a. personeelstekorten, hoog ziekteverzuim, loonstijgingen, inflatie en stijgende energiekosten.”

LTT zoekt zorgbestuurders met lef en visie die inzien dat een gecombineerde aanpak van de zorg-, veiligheids- en energietransitie meer kan opleveren dan de som der delen. „En nee, technologie haalt niet de menselijke maat weg. Zij versterkt juist het bieden van persoonsgerichte zorg (op maat).”


Technologie inzetten, juíst om de menselijke maat te behouden

Let Things Talk biedt innovatieve technologische oplossingen voor zorginstellingen, zoals de Rhythm-sensor, die het dag- en nachtritme van bewoners in kaart brengt. Verandert iemands ritme, dan geeft het systeem een seintje dat de zorgvraag veranderd of de zorgmomenten mogelijk moeten worden aangepast. Zorginstellingen kunnen zo beter anticiperen op de veranderende vraag van een persoon en personeel efficiënter inzetten. De Rhythm sensor heeft ook geavanceerde dwaal- en valdetectiefuncties. Als een persoon valgevaarlijk is en uit bed stapt, of als de persoon na een toiletbezoek niet terugkeert in bed, stuurt de sensor een alarm naar de zorgverlener.


„Onze sensor is uiterst betrouwbaar en maakt geen gebruik van ‘slimme’ camera’s of infrarood bewegingssensoren. Valse alarmen, omdat een dekbed voor een bewegingssensor langs wappert, en het kunnen meekijken in iemands woonomgeving behoren daarmee tot de verleden tijd.”

Een praktische multi-transitie aanpak met een korte terugverdientijd
„Wordt de Rhythm-sensor gecombineerd met de Airhub-sensor dan kun je ook verlichting, slimme stekkers en verwarming aanpassen op het leefritme. Naast een veiligere en gezondere woonomgeving voor de bewoners en werkomgeving voor zorgverleners, realiseren we zo ook nog eens een gemiddelde energiebesparing van 26%. Niet slecht, toch? De besparingsfactor kan nog groter worden als bijvoorbeeld slim incontinentiemateriaal en medicijndispensers worden geïntegreerd.”
„Ik roep bestuurders van Noordelijke zorginstellingen op om samen met ons te innoveren. Ons doel is om met onze praktische multi-transitie aanpak het Noorden voor te bereiden op de toekomst. Doet u mee?” Contact opnemen met Jarno kan via 06-21898262 of jarno@letthingstalk.nl.