Waar zichtbaar vuil op kantoor of in ziekenhuizen door schoonmaakbedrijven kan worden aangepakt, daar zijn de deeltjes die in de lucht zweven beslist niet onschuldig. Het gaat hierbij ook om de lucht die wij als werknemers op kantoor in- en uitademen. Een deel van de luchtmoleculen bevat het element Co2. Is hiervan te veel in het klaslokaal of werkruimte aanwezig dan beïnvloed dat de gezondheid van leerlingen of collega’s. Let Things Talk kan die Co2 meten zodat u inzicht heeft of uw werkvloer of klaslokaal een gezonde plek is om te leren en werken.

CO2-meten-in-gebouwen
CO2-meten-in-gebouwen

Zo zorgt Co2 in de vorm van broeikasgas voor opwarming van de aarde. Iets wat in diverse wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond. Ppm is de eenheid waarmee het aantal deeltjes in de lucht wordt aangegeven. De Co2 is meetbaar met speciale apparatuur die Let Things Talk hiervoor speciaal ontwikkelt heeft.

Meetapparatuur

LTT ontwikkelde unieke meetapparatuur die een breed spectrum van factoren meeneemt. Hierbij gaan ze verder dan de standaard Co2 registratie. Eigenaar van Let Things Talk Edwin Muller: “Naast Co2 monitoren kunnen we continue in verschillende ruimtes van kantoren, instellingen of scholen de fijnstof, temperatuur, luchtdruk, vluchtige stoffen en de lichtopbrengst. Uitgangspunt voor Let Things Talk is geweest het pakket van eisen van Frisse Scholen van de Rijksdienst van ondernemend Nederland.”

Sick Building Syndroom

Voel je je na de eerste dagen op kantoor al niet meer lekker, dan is het belangrijk om aan een te hoog Co2-gehalte te denken. Er is een tijd geweest dan men vaak sprak over het Sick Building Syndroom, een term die je nu nog nauwelijks hoort. Nu we meer onderzoek en betere expertise hierover in huis hebben, blijkt het dat een verhoogd Co2 gehalte dit syndroom kan veroorzaken. Het blijft dus zaak om als werknemer alert te zijn wanneer je je niet lekker voelt. Signaleer het en maak er naar je organisatie zeker een punt van.

Let Things Talk maakt door Co2 meten slim ventileren en verwarmen mogelijk. Zo verbeteren wij de luchtkwaliteit, blijven uw medewerkers gezond en bespaart u op uw energiekosten. U heeft als opdrachtgever steeds inzicht in de meetwaarden. Hier heeft u op een veilige manier digitaal toegang toe. Doe de LTT verduurzaam check en bereken uw terugverdientijd.

Bent u geïnteresseerd in oplossingen van Let Things Talk? Wilt u een gratis starterskit, een demo of een (online) presentatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Go Top