Elk bedrijf wil een zo optimaal mogelijk binnenklimaat voor zijn werkgevers realiseren. Een luchtkwaliteit monitor is daarom noodzakelijk. Veel van de apparatuur die op de markt is meet slechts één of enkele elementen die bepalend zijn voor een gezond en fris binnenklimaat. Binnen een kantoorgebouw zijn vaak meerdere factoren de oorzaak van voorkomende klachten van het personeel. Los je maar één probleem op, dan bestaat de kans dat andere blijven bestaan. Met het voor Nederland innovatieve en unieke meetsysteem brengt Let Things Talk alle factoren die bepalend zijn voor de luchtkwaliteit helder in beeld.

Luchtkwaliteit monitor
Luchtkwaliteit monitor

Niet alleen Co2 meten

Veel bedrijven en instellingen zijn al bekend met het meten van Co2. Komt deze meetwaarde onder de 40% uit dan krijgen werknemers door de lage luchtvochtigheid last van droge ogen. Is het percentage boven de 60% dan kan zich schimmel in kantoorruimtes ontwikkelen. Maar alleen het meten van Co-2 bij een luchtkwaliteit monitor is niet voldoende. 

Slimme sensoren

“Wij meten de luchtkwaliteit niet alleen op CO2, maar ook op de luchtvochtigheid, temperatuur, fijnstof, vluchtige stoffen, licht en *stroomverbruik. Desgewenst meten we ook het aantal personen in een ruimte met onze slimme sensoren en daardoor krijgt uw gebouwbeheer een flinke upgrade”, legt directeur Erwin Muller uit.  Door de meting met infrarood te doen en niet met camera’s is ook de privacy van het personeel gegarandeerd.

Uitgangspunt is hierbij het pakket van eisen van Rijksdienst van Ondernemend Nederland voor frisse scholen en gezonde kantoren.

Besparing

Op de vraag waarom Let Things Talk het binnenklimaat en bezetting continu monitoren, heeft Edwin Muller een duidelijk antwoord. “Een goed binnenklimaat verlaagd ziekteverzuim, verbetert de prestaties en verhoogd het gevoel van comfort. Daarnaast kunnen wij u laten besparen op uw energiekosten met slimme thermostartknoppen, stekkers en verlichting met het LTT platform.

Dashboard

Middels een digitaal toegankelijk dashboard heeft een opdrachtgever steeds toegang tot de gemeten gegevens. Dat is een actueel en historische inzicht over uw bezetting en binnenklimaat. Deze gegevens zijn tot 5 jaar terug te halen. Waarbij elke gewenste periode bekeken kan worden.

Verduurzaam check

Na uitgebreide metingen in elke aparte ruimte komt Let Things Talk met een gedegen advies om de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit plan maakt slim ventileren en verwarmen mogelijk. Zo verbeteren wij de luchtkwaliteit en zo blijven uw medewerkers gezond en bespaart u op uw energiekosten. Doe de LTT verduurzaam check en bereken uw terugverdientijd.

Bent u als beslisser of eigenaar van uw onderneming geïnteresseerd in oplossingen van Let Things Talk en het verduurzamen van uw kantoorgebouw? Wilt u een gratis starterskit, een demo of een (online) presentatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Go Top