Frisse scholen, CO2 meten

Het nieuwe PVE van Frisse Scholen van Mei 2021 dient als leidraad voor scholen als bij nieuwbouw of verbouw van scholen. In het pakket van eisen van frisse scholen, worden de binnenklimaatwaarden als CO2, temperatuur, luchtvochtigheid, fijnstof, licht en geluid behandeld. Dit het nieuwe pakket van eisen van Mei 2021 helpt schoolbesturen en gemeenten bij het realiseren van energiezuinige en gezonde scholen. Daarmee geeft ook de RVO aan dat alleen CO2 meten niet voldoende is.

Ga voor een frisse school. Een energiezuinige en gezonde omgeving voor al uw studenten en medewerkers zorgt voor een lagere energierekening, een lager ziekteverzuim en een hoger gevoel van comfort.

Co2 meten
Wat is een goede co2 waarde

Een schoolgebouw is een dynamische omgeving. Het aantal personen in een ruimte wisselt enorm gedurende de dag. Regelmatig zijn er veel mensen bij elkaar in relatief kleine ruimtes, waardoor de luchtkwaliteit ongezond kan worden.

Met het LTT platform spelen wij in op het pakket van eisen van Frisse scholen en maken zo intelligent ventileren, verwarmen op basis van de actuele bezetting en luchtkwaliteit uw binnenklimaat gezond mogelijk.

Een slecht binnenklimaat in scholen heeft een aantoonbaar negatief effect op de gezondheid, prestaties en functioneren van leerlingen en onderwijzend personeel. Bij bestaande scholen, maar juist ook bij ver- en nieuwbouwplannen is het dus belangrijk vooraf eisen te stellen aan het ontwerp van het gebouwbeheersysteem. Naast een goed binnenklimaat is daarbij ook het verlagen van het energiegebruik van scholen essentieel.

Als gemeente of schoolbestuur wilt u graag een Frisse School: een schoolgebouw met een goede luchtkwaliteit en een lage energierekening. Bij nieuwbouw of renovatie van uw scholen moet u hiervoor de eisen formuleren waarop ontwerpers, installateurs en aannemers hun plannen kunnen baseren.

Om u hierbij te ondersteunen heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) het ‘Programma van Eisen – Frisse Scholen‘ laten ontwikkelen. Deze versie van het Programma van Eisen – Frisse Scholen is aangepast op basis van de eisen in het Bouwbesluit op 1 januari 2021.

Het pakket van eisen van Frisse scholen heeft Vijf thema’s
Het PvE – Frisse Scholen gaat in op vijf thema’s:

• Energieverbruik
• Luchtkwaliteit, waaronder Co2
• Temperatuur
• Licht
• Geluid

Let Things Talk helpt u met inrichten van uw Frisse school, zowel bij nieuwbouw als bij verbouw verzamelen wij de actuele gegevens van de luchtkwaliteit en desgewenst de bezetting in ruimtes met slimme sensoren. Ook kunnen wij met slimme thermostaten, slimme stekkers en verlichting u laten besparen op energie.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening en mogelijkheden voor de financiering daarvan, neem dan contact met ons op telefoonnummer 0512-208000.

Go Top