Voor veel werknemers en bestuurders in scholen en instellingen is een gezond binnenklimaat een heet hangijzer. De vraag is hoe u een optimaal werkklimaat voor uw personeel en bezoekers creëerd. Een ideale leer- en werkomgeving kun je realiseren als de temperatuur, luchtvochtigheid, licht en geluid op een goede manier geregeld wordt.

Meting

Bij een traditionele meting kan vaak maar één ding tegelijk onderzocht worden. Met de nieuwe innovatieve meetapparatuur van Let Things Talk kunnen we alle factoren van een gezond binnenklimaat over een langere tijd monitoren. Dit zonder de privacy van de in verschillende ruimtes aanwezige personen aan te tasten. De meettechniek is namelijk gebaseerd op infrarood en niet op camera’s.

Klachten

Nu het aantal werkuren op kantoor weer toeneemt, valt het op dat er meer klachten over het binnenklimaat komen. Vaak hebben werknemers of leerlingen last van kou, tocht, te droge of te vochtige lucht en kan door hard lawaai of fel licht de concentratie verminderen. Daarom is het belangrijk om een gezonde, comfortabele en vooral energiezuinige leer- en werkomgeving in te richten. Het bevordert de prestaties en levert bovendien een besparing op de energiekosten op.

Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit in gebouwen laat vaak te wensen over. Het aantal personen in een ruimte kan enorm verschillen gedurende de dag. Bijvoorbeeld tijdens vergaderingen zijn veel mensen bij elkaar voor een lange duur in  een relatief kleine ruimte, waardoor de luchtkwaliteit ongezond is.

Gezond binnenklimaat

Met geavanceerde apparatuur meet Let Things Talk alle factoren die een gezond binnenklimaat kunnen beïnvloeden. “Daarom geven wij actueel en historisch inzicht in de luchtkwaliteit in al uw ruimtes van o.a. CO2 (koolstofdioxide), temperatuur, luchtvochtigheid, fijnstof, TVOC, geluid, luchtdruk en lichtopbrengst (Lux). (Geluid in Versie Airhub V22)”, legt Let Things Talk directeur Edwin Muller de insteek van de metingen uit.

Let Things Talk heeft oplossingen ontwikkeld, waarmee nieuwe, maar ook bestaande gebouwen kunnen worden omgebouwd tot een frisse school of gezond kantoor. 

Verduurzaam check

Let Things Talk maakt na een langdurige meting een plan van aanpak en maakt slim ventileren en verwarmen vervolgens mogelijk. Zo verbeteren wij de luchtkwaliteit en zo blijven uw medewerkers en leerlingen gezond. Doe direct de LTT verduurzaam check en bereken uw terugverdientijd.

Bent u geïnteresseerd in oplossingen van Let Things Talk? Wilt u een gratis starterskit, een demo of een (online) presentatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Go Top