Een onbeheersbaar binnenklimaat op kantoor heeft veel nadelige gevolgen voor de productiviteit van het personeel. Zodra de luchtvochtigheid te hoog of te laag ligt kun je spreken van een ongezond klimaat. Hierdoor krijgt het personeel moeite om zich te concentreren en is er kans op een droge keel, hoofdpijn of branderige ogen. Dit is het vooruitzicht wanneer de luchtkwaliteit kantoor beneden peil is. Ga dus voor een gezond kantoor.

Energiezuinig

Een energiezuinige, gezonde comfortabele omgeving voor uw medewerkers zorgt niet alleen voor een lagere energierekening en een lager ziekteverzuim, het zorgt ook voor een hoger gevoel van comfort en betere prestaties.

Luchtkwaliteit op orde?

Omdat we tegenwoordig op een hybride manier werken zal de aanwezigheid van personeel op de werkvloer sterk variëren. Het kantoorgebouw is meer dan ooit een dynamische omgeving. De klimaatbeheersing zal hierop aangepast moeten worden. Wanneer er weer regelmatig veel mensen in kleine ruimtes verblijven bestaat de kans dat de luchtkwaliteit kantoor achteruit gaat. Hierdoor kan de Co2 waarde te hoog worden.

Luchtkwaliteit meten

Doordat kantoren tegenwoordig zeer goed geïsoleerd zijn bestaat de kans op weinig luchtcirculatie en toename van het Co2-gehalte. Dit zorgt ervoor dat bacteriën, pollen, virussen en schimmels zich ontwikkelen. Let Things Talk meet op een innovatieve manier naast de Co2-waarde ook de luchtvochtigheid en nog tal van andere factoren die een compleet beeld opleveren van het klimaat waarin uw personeel werkt.

De kwaliteit van de lucht op kantoor is vaak verre van optimaal. Zo zorgen veel gesloten ruimtes, tonerdeeltjes van printers en slecht geventileerde werkplekken ervoor dat de lucht droog en van lage kwaliteit is. 

Besparing energiekosten

Na uitgebreide metingen in elke aparte ruimte komt Let Things Talk met een gedegen advies om de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit plan maakt slim ventileren en verwarmen mogelijk. Zo verbeteren wij de luchtkwaliteit en zo blijven uw medewerkers gezond en bespaart u op uw energiekosten. Doe de LTT verduurzaam check en bereken uw terugverdientijd.

Bent u als beslisser of eigenaar van uw onderneming geïnteresseerd in oplossingen van Let Things Talk en het verduurzamen van uw kantoorgebouw? Wilt u een gratis starterskit, een demo of een (online) presentatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Go Top