Bespaar op uw energiekosten

Een gezonde en vooral energiezuinige werkplek.

Besparen op uw energiekosten

Stop met energieverspilling en bespaar tot 40% op uw energiekosten door het verbruik van uw energie af te stemmen op het gebruik van uw ruimtes.

Maak uw medewerkers gezonder en gelukkiger

Een optimale luchtkwaliteit voor medewerkers en studenten maakt ze gelukkiger, gezonder en productiever. Studies hebben een vermindering van 58% van het ziekteverzuim bij werknemers aangetoond en een forse verbetering van het besluitvormingsvermogen bij medewerkers door een betere concentratie.

Wist u dat, een te hoge luchtvochtigheid zorgt voor een hogere energierekening en bij een te lage luchtvochtigheid virussen langer in een ruimte blijven hangen, waardoor de kans op besmettingen hoger is.

LTT Airhub installatie luchtkwaliteit sensor

Meten is zeker weten met de LTT Airhub

Let Things Talk BV creëert een gezonde leer- en werkomgeving. Wij meten de luchtkwaliteit en optioneel de bezetting in al uw ruimtes. Met behulp van de LTT Airhub en slimme apparaten laten  wij u slim ventileren, verwarmen en verlichten.

Hiermee verbeteren wij de luchtkwaliteit, het welzijn, het comfortgevoel van medewerkers, studenten en gasten en verlagen wij het energieverbruik met onze eigen ontwikkelde sensoren en software.

Wij monitoren continue de luchtkwaliteit waardes van: 

CO2, Fijnstof, TVOC, luchtvochtigheid, temperatuur, luchtdruk en de lichtopbrengst. (Geluid in versie Airhub V22)

Intelligent ventileren

Intelligent ventileren met eigen gebouwbeheersysteem

Door te ventileren op basis van het aantal personen en het klimaat* in deze ruimte is het LTT platform in staat om intelligent te ventileren. Desgewenst koppelen wij uw gebouwbeheersysteem met het LTT platform in samenwerking met uw installateur.

Actief ventileren in plaats van passief

Door een persoon bij het betreden van een ruimte te tellen, kunnen wij een ongezonde omgeving voorkomen, door de ventilatie aan te passen aan het aantal personen in deze ruimte. Bestaande systemen werken passief en gaan pas extra ventileren als de luchtkwaliteit al slecht is.

Intelligent ventileren

Slimme thermostaatknoppen
bespaar tot 40% op uw energiekosten

Bespaar tot 40%* op uw stookkosten

Door de bezetting en de luchtkwaliteit te monitoren in uw ruimtes, zijn wij in staat om uw verwarming intelligent te regelen. Volledig automatische met behulp van de LTT AIRHUB en slimme thermostaat knoppen. Uw bestaande gebouwbeheersysteem kunnen wij indien gewenst koppelen.

Verwarmen met behulp van agendasturing en bezetting
Met een agenda kunt u vooraf de gewenste temperatuur per ruimte inregelen. Daarnaast meten wij de aanwezigheid van personen of deze ruimte wel of niet wordt gebruikt. Zo kunnen wij de temperatuur lager zetten als er geen personen in de ruimte zijn.

Terugverdientijd in gemiddeld 3 jaar
Door uw thermostaatknoppen te vervangen door de slimme thermostaatknoppen in combinatie met de LTT AIRHUB en het LTT platform kunt u tot 40%* besparen op uw gasverbruik.

*Bron: Ecofys the energy use of technical building systems

Slimme stekkers
eenvoudig besparen

Stroom verbruiken alleen als dat nodig is

In veel scholen en kantoren staan veel electrische apparaten dag en nacht aan. Terwijl ze gemiddeld hooguit 9 uur per dag gebruikt worden.

Een eenvoudige rekensom geeft het volgende beeld. Stroomverbruik 24 uur x 7 dagen = 168 per week (sluip) stroomverbruik. Werkelijk gebruik hooguit 5 werkdagen x 9 uur =45  uur. Dat betekent, dat meer dan 70% van de werkweek uw apparaten nodeloos stroom verbruiken.

Denk hierbij aan smartboards, schermen, printers, keukenmachines, PC’ s, switches, etc. etc.

Bespaar op uw energiekosten en reduceer uw CO2 uitstoot, door alleen stroom te verbruiken als dat echt nodig is.

Slimme stekkers
Stroomverbruik meten

Meet uw
stroomverbruik

Uw stroomverbruik continue monitoren

Het meten van stroomverbruik kan diverse redenen hebben. Wellicht wilt u het verbruik monitoren van afzonderlijke ruimtes. Ook kunt u het stroomverbruik meten van bijvoorbeeld industriële machines. Om zo de bezettingsgraad te monitoren of storingen snel vast te kunnen stellen.

Meerdere meters aansluiten op een LTT Airhub

U kunt tot 10 individuele meters achter een LTT Airhub plaatsen. De verzamelde data wordt tot 5 jaar opgeslagen in onze datacentra. De data kan worden geraadpleegd in ons cloudportaal of middels onze API worden uitgelezen met bijvoorbeeld Microsoft BI.

Meer informatie over deze meters vind u via deze link.

Koppel uw
gebouwbeheersysteem

Maak uw gebouwbeheersysteem intelligenter

De LTT AIRHUB heeft Bluetooth en Zigbee ondersteuning om additionele hardware te verbinden, zoals  sensoren om aanwezigheid te meten, slimme thermostaten, slimme stekkers en verlichting.

Installatie in samenwerking met uw  installateur

Intelligent verwarmen, ventileren en verlichten doen wij in samenwerking met uw installateur, door de data beschikbaar te stellen in de taal van de installatiebranche o.a. BACnet, Modbus, OPC-UA, en wij ondersteunen bijna alle bekende PLC protocollen.

Gebouwbeheersysteem koppeling
LTT Platform overzicht

Dashboard met actuele en historische gegevens

Alle ruimtes in beeld

Raadpleeg 24×7 de actuele status van uw binnenklimaat en de bezetting van uw al individuele ruimtes.

Krijg inzicht door historische analyse. Wij bewaren de gegevens over het binnenklimaat en uw bezetting tot wel 5 jaar. U kunt elke gewenste periode selecteren, waarover u historie wilt inzien.

Alarmering, 3e Party integratie, exporteren, maatwerk dashboards het is allemaal mogelijk met de LTT Dashboards. En nog veel meer.

Optimaliseer uw energieverbruik met de LTT sensoren

Volg een online seminar

Het platform van Let Things Talk werkt als een Zwitsers zakmes en heeft veel toepassingen.
Met behulp van sensoren en displays ontstaan er tal van nieuwe mogelijkheden en inzichten.
Volg een online seminar en krijg inzicht in welke verbeteringen u nog kan toepassen om het binnenklimaat te optimaliseren.

Seminar
MS Teams seminar – Frisse scholen en gezonde kantoren
Tijdens dit seminar laten wij aan de hand van een praktijkcase zien, hoe wij de gegevens verzamelen over de bezettingsgraad en de luchtkwaliteit in verschillende ruimtes.  En hoe Let Things Talk met deze gegevens een gezonde leer- en werkomgeving kan realiseren en daarbij uw bedrijf tot wel 40% kan laten besparen op energiekosten.
19november
15:00

Wat onze klanten vertellen

"Met de bezettingsensor bieden wij een veilige shopervaring voor onze klanten en hebben wij onze personeelsbezetting zeer nauwkeurig kunnen optimaliseren."

Autocentrum Schaap
Cor Schaap - Algemeen directeur

"De winst is dat de volledige luchtkwaliteit over een langere periode gemeten hebben. Daarmee hebben wij objectief inzicht gekregen in de totale luchtkwaliteit. Daarmee hebben wij handvatten gekregen om het binnenklimaat te verbeteren."

Stichting Quadraten – Primair onderwijs
Jan van der Veen

"Door de LTT Dashboards kregen wij tal van nieuwe inzichten en praktische tips van Let Things Talk om een gezondere werkomgeving te bieden aan onze medewerkers. Tevens zijn wij in staat geweest om flink op onze energiekosten te besparen."

Vegro
Marlies Langelaan
Go Top