Luchtkwaliteit buiten meten

Actueel en historisch inzicht in de buitenluchtkwaliteit van uw provincie, gemeente of wijk met het slimme vogelhuisje van Let Things Talk. Ook aan de bewoner is gedacht.

Door het plaatsen van slimme vogelhuisjes in de wijk wordt er continu gegevens verzameld voor een actueel en historisch inzicht van de luchtkwaliteit van uw leefomgeving. Waaronder, de hoeveelheid Co2, fijnstof, de temperatuur, de luchtvochtigheid, licht en indien gewenst ook geluid.

In de cloud / smartphone zijn deze gegevens over het buitenklimaat in een geografisch overzicht (GIS) te raadplegen voor overheden. Een heatmap toont in welke zone er sprake is van een gezonde of ongezonde waarden. Een particulier krijgt inzicht over de luchtkwaliteit rondom zijn of haar woning. Ook aan onze gevleugelde vrienden is gedacht, want het zelfbouw vogelhuisje kan geschikt gemaakt worden voor verschillende soorten vogels. Zo dienen we mens, dier en milieu.

Er is registratie en signalering als de gezonde normen overschreden worden. Bijvoorbeeld als er geluidsoverlast is door hard rijdende auto’s of als er een hoge concentratie fijnstof is bijvoorbeeld door het gebruik van houtkachels.

Alle verzamelde data en inzichten zn door middel van een API toegankelijk voor (business intelligence) software van derden.

Wilt u informatie of een project starten in uw omgeving, neem dan contact op met Let Things Talk op 0512-208000.

Overheden kunnen onze whitepaper over het slimme vogelhuisje aanvragen via advies@letthingstalk.nl.

 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go Top